Bokomslag för Biernes historie

Biernes historie

Beskrivning av boken

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Femina

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Jyllands-Posten

#1 international bestseller

England, 1852: Den fattige biolog William er fast besluttet på at opfinde en ny type bikube, som både vil revolutionere den nyetablerede biavl og sikre ham og hans familie en bedre fremtid.

I 2007 i delstaten Georgia slider biavleren George ustandseligt for at få forretningen til at løbe rundt. Han håber, at sønnen vil følge i hans fodspor og redde familieforetagendet. Men bierne har svære kår i det moderne landbrug.

I fremtidens Kina arbejder Tao med håndbestøvning af frugttræer, en opgave menneskene har overtaget, efter bierne uddøde. Efter en ulykke forsvinder hendes lille søn, og hendes søgen efter ham tvinger hende ind i en dystopisk storby.

BIERNES HISTORIE er en smuk og foruroligende roman om det lille insekt, vi ikke kan leve uden. Men også om forældre og børn, lidenskab og arbejde. Maja Lunde fletter elegant de tre delfortællinger ind i hinanden, og til sammen tegner de et nuanceret og kritisk portræt af menneskets forhold til naturen.

Maja Lunde (f. 1975) er en af Norges største nulevende forfattere. Hun er uddannet medieforsker fra Universitetet i Oslo. i 2015 fik Lunde sit romangennembrud med Biernes historie, som er første bind i en kvartet om mennesket og naturen. Serien blev en sensation og er oversat til mere end 40 sprog.