Bokomslag för Bodrin tarina

Bodrin tarina

Beskrivning av boken

Hédi rakastaa koiraansa Bodria ja parasta ystäväänsä Marikaa. Hän rakastaa myös Marikan koiraa Bandia. He kiipeilevät ja juoksevat, leikkivät ja elävät vapaana pikkukaupungissa.

Eräänä päivänä he kuulevat puhuttavan ilkeästä miehestä, jolla on paljon valtaa. Mies hallitsee maataan ja on ryhtynyt hallitsemaan useissa muissakin maissa. Miehen nimi on Adolf Hitler. Vanhemmat lohduttavat Hédiä ja hänen siskoaan, mutta Hédi näkee kyllä, että isää ja äitiä vähän pelottaa.

Tätä kirjaa aikuisen pitää lukea lapselle ääneen. Se on kirjoitettu, koska uudella sukupolvella on oikeus tietää, mitä on tapahtunut, jotta se voisi rakentaa paremman tulevaisuuden. Tarina Hédistä ja hänen koirastaan Bodrista pohjautuu kirjailijan omiin kokemuksiin.

Kirjassa on Stina Wirsénin kaunis kuvitus.

Kirjailijasta
Syntyjään romanialainen Hédi Fried on 95-vuotias kirjailija ja psykologi, joka selviytyi Auschwitzin ja Bergen-Belsenin keskitysleireiltä. Vuonna 1945 hän pääsi Ruotsiin Punaisen ristin toimesta. Fried on saanut useita palkintoja ja kunnianosoituksia, mm. Olof Palme -palkinnon.

LjudbokE-bok

Finska