Bokomslag för Den sidste af de vilde heste

Den sidste af de vilde heste

Beskrivning av boken

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Femina

”Nervepirrende roman, som man sluger råt – og tænker længe over … Maja Lunde er en exceptionel fortæller. I DEN SIDSTE AF DE VILDE HESTE viser hun igen sin tæft – og passionen for at sætte fokus på klimakrisen.”

Den sidste af de vilde heste er en fortælling hen over århundreder om både arternes overlevelse og deres menneskeskabte udryddelse, men også om, at ét enkelt menneske kan gøre en forskel.

1882. Da Mikhail betragter vildhestens kranium i sin hånd, er ligheden med en uddød art slående, kan det mon tænkes, at verdens ældste hesterace fra Mongoliets højland stadig findes? Dén, som nomaderne på sletterne beretter om. Dén, som er et levn fra vores fortid.

1992. Drevet af en stærk forbundethed til vildhestene, etablerer Karin Hustai-reservatet i Mongoliet, for at give hestene, der nu kun lever i fangenskab, et sted at vende tilbage til. Men kan hestene, der længe ikke har levet vildt og frit, overleve her?

2064. I en nedlagt norsk naturpark gør Eva, hvad hun kan, for at redde de sidste vildheste og sig selv, mens naturen omkring hende hensygner under klimaforandringer, regnbølger, mangel og afsavn.

Den sidste af de vilde heste er tre skæbnefortællinger om tre menneskers ukuelige kamp for naturen – med en lille hest fra det mongolske højland som symbol på naturens skrøbelighed OG et håb, der aldrig må slukkes.

Maja Lunde er verdensberømt for sine romaner om mennesket og naturen.Efter sin internationale succes, Biernes historie, oversat til 40 sprog og vinder af den prestigefyldte norske Bokhandlerpris, er hun med Den sidste af de vilde heste tilbage med en storslået og varm fortælling om vores og verdens sårbarhed.

Maja Lunde (f. 1975) er en af Norges mest succesfulde nulevende forfattere. Hun er uddannet medieforsker fra Universitetet i Oslo.

Maja Lunde fik i 2015 sit store gennembrud med romanen, Biernes historie, som er den første uafhængige roman i Maja Lundes planlagte KLIMAKVARTET. Biernes historie modtog den prestigefyldte norske Bokhandlerpris og blev en international sensation. Efterfølgeren Blå udkom i 2017, og de to bøger er solgt til over 40 lande. Det sidste bind i klimakvartetten, Drømmen om et træ, udkommer på dansk i 2023.

Maja Lundes børnebog Snesøsteren fra 2018 blev den mest solgte bog i Norge i flere årtier.