Bokomslag för Drømmen om et træ

Drømmen om et træ

Beskrivning av boken

Fjerde og sidste bind i serien, der blev en international sensation. Norske Maja Lunde afslutter sit storværk om klimakrise, udnyttelse, naturbeskyttelse og kærlighed.

”Imponerende klima-finale! Romanen er gennemarbejdet og velskrevet. Det er en arbejdsmæssig og litterær bedrift at fuldføre kvartetten med sådan en finale.”

– VG

”Lunde leverer en perfekt blanding af gribende menneskeportrætter, historie, videnskab og spekulative elementer.”

– Publisher’s Weekly

Tommy vokser op i 2110 i det brutale landskab på Svalbard med sin bedstemor og to brødre, som han vil gøre alt for. Deres lille samfund har afbrudt kontakten med andre lande for mange år siden og lever i harmoni med naturen. Da katastrofen rammer, er Tommy, hans brødre og hans bedstemor blandt de få overlevende – en håndfuld ensomme mennesker i besiddelse af en skat, som verden troede var forsvundet for altid.

I mellemtiden lever Tao langt borte med minderne om sin søn Wei-Wen, som hun mistede for tolv år siden. Hun sulter ligesom resten af befolkningen i et barskt og forarmet miljø, hvor mange arter er forsvundet. Men alt ændrer sig den dag, Tao bliver bedt om at lede en ekspedition mod nord, mod Svalbard.

Med Drømmen om et træ afslutter Maja Lunde at af de største romanværker i nyere skandinavisk litteratur. Hun skriver om forældre og børn, om bånd mellem mennesker og kærligheden til naturen. Fortid, nutid og fremtiden flettes elegant sammen, og fortællingerne stiller store spørgsmål: Bør mennesket være herre over naturen? Er vi selv ved at blive en truet art?

Maja Lunde (f. 1975) er en af Norges største nulevende forfattere. Uddannet medieforsker fra Universitetet i Oslo. Lunde slog i 2015 igennem med romanen Biernes historie, som er første bind i en kvartet om mennesket og naturen. De tre foreløbige bøger i serien har tryllebundet læsere verden over og er oversat til mere end 40 sprog.

På dansk ved Sara Koch.