Bokomslag för Faldvand

Faldvand

Beskrivning av boken

Et intensivt regnvejr har plaget det nordligste Norrland hele efteråret. Heroppe, tæt på den norske grænse, ligger de enorme reservoirer, der leverer vand til Vattenfalls kraftværker. Og nede ved kysten ligger byerne.
 En dag sker det ufattelige. En dæmning brister. Kolossale kræfter slippes løs, og en flodbølge skyller alt væk på sin vej.
 Blandt dem, der rammes, er der samen, som kaster sig ind i sin specialudstyrede Saab 9000 Limousine og kører for sit liv, mens tsunamien vokser i bakspejlet. Der er helikopterpiloten, der har besluttet sig for selvmord, men kommer til at flyve om kap med vandet og bliver manges redningsmand. Der er hans fraskilte kone, som igen skaber problemer for ham, mens deres gravide datter klamrer sig fast til et flydende hus. Og der er kraftværksarbejderen, som endelig får chancen for at vise damerne, hvem der er den stærkeste.
 Deres skæbner flettes sammen i den desperate kamp mod katastrofen. De millioner og atter millioner ton vand kommer ikke bare til at forandre landskabet for altid, heller ikke menneskenes liv bliver det samme igen – i den udstrækning de overlever.

FALDVAND er en katastroferoman. Den udspiller sig i løbet af en eneste skæbnesvanger dag i Norrbottens skovområde, med et tempo og en intensitet, som tager vejret fra læseren.

Mikael Niemi ... er tilbage med en eminent sansedirrende katastroferoman, der i et jerngreb tager læseren med på en rejse ind i desperate menneskers klamren sig til livet.
... Man lader alt andet ude, mens man, ja, pyh ha, åndeløst og nådesløst selv er fanget af forfatterens ufatteligt stærke skrivestil.
... Uanset hvor træt du er, forbliver du plingvågen hele vejen igennem i længsel efter de allersidste forløsende sider.
... Men du, kære læser, du er fanget af bogens verden i langt længere tid. Derfor får bogen seks stjerner – med pil opad.
Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★ ★

Her afdækkes, hvad der sker, når naturen høvler alt ned til grunden. Det er ikke altid lige smukt, hverken menneskeligt eller landskabsmæssigt.
I Michael Niemis synd-flodsberetning har naturen taget Guds plads, og den skelner ikke mellem uretfærdige og retfærdige. Regnen standser, floden sluger sit sidste offer, og forbryderen får førstehjælp. Det er en grusom erfaring, som her formidles forbavsende usentimentalt og behersket.
'Faldvand' er en formidabel katastroferoman.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

Mikael Niemi [får] skabt såvel følsomme fortællinger om svigtet kærlighed som brutale skildringer af forsmået manddom, egoisme, jalousi og undertrykkelse i et moderne samfund. Med humor, ikke at forglemme.
ALT for Damerne ★ ★ ★ ★ ★

Det er forrygende, forpustende og meget vellykket.
Niemi er eminent til at skabe billederne af denne voldsomme, hurtigt fossende væg af vand, som bryder gennem alt og smadrer alt.
... Det hele skildres i billeder, som nogle gange er morsomme, men for det meste voldsomme og usentimentale; katastrofefilm skal læses i lænestolen.
Weekendavisen

Ikke uden barsk humor har Niemi - inspireret af asiatiske tsunamier? - skabt et myldrende, realistisk øjeblikssnit gennem en tænkelig skandinavisk katastrofe i klimaforandringernes tid. Bogstaveligt medrivende som Luleälven selv.
Politiken

Mikael Niemi ... går til katastrofegenren med respekt for dens spilleregler og et sikkert greb om effekter og tilspidsede situationer.
Berlingske

Mikael Niemi har skrevet en katastroferoman med stor energi og sans for både den effektfulde underholdning og den manende advarsel.
B.T.

Det hele skrevet i højt tempo og med mange detaljer, som nærmest får siderne til at vende sig selv.
Det er, som med de bedste katastrofefilm, svært at løsrive sig -og forfatteren trækker læseren med helt ind i det drivvåde univers.
Lolland-Falster Folketidende