Book cover for Huumekartellit kuuntelussa

Huumekartellit kuuntelussa

Beskrivning av boken

Kun rikolliset luulevat, että kukaan ei kuuntele.

Ajankohtainen tietokirja poliisin operaatiosta, joka johti satojen huume- ja väkivaltarikollisten kiinnijäämiseen sekä mittaviin huume- ja omaisuustakavarikkoihin.

Kun poliisi onnistui murtautumaan rikollisten käyttämään salattuun EncroChat-viestintäpalveluun, sille avautui mahdollisuus seurata reaaliajassa huumerikollisten, jengipomojen ja heidän käskyttämiensä alaikäisten murhaajakandidaattien välistä viestittelyä.

Alkoi kilpajuoksu aikaa vastaan.

Pelastaakseen ihmishenkiä ympäri Eurooppaa poliisin oli toimittava nopeasti ja yhteistyössä – paljastamatta, että seuraa rikollisten viestintää. Ruotsin poliisi keskittyi aluksi estämään vakavia rikoksia. Operaation edetessä esiin nousi yhä uusia rikollisverkostoja ja tunnettuja rikollisia, joita ajavat eteenpäin menestyksennälkä, kunniantunto ja kostonjano. Kärkijoukkoon tunkeutui Kurdikettu, jonka häikäilemättömyys pääsi yllättämään poliisin.

”Jos haluat ymmärtää jengirikollisuuden toimintatapoja, lue tämä kirja. Se imaisee sinut mukaansa niin, ettet voi laskea sitä käsistäsi.”

– Jönköpings-Posten

Diamant Salihu (s. 1983) on ruotsalainen tutkiva toimittaja, joka kuvasi esikoisteoksessaan Kunnes kaikki kuolevat (2022) Ruotsin jengirikollisuutta ja väkivallan kierrettä. Hänet palkittiin kirjasta Bonnierin suurella journalistipalkinnolla, ja teos oli oli myynti- ja arvostelumenestys myös Suomessa. Huumekartellit kuuntelussa oli Ruotsin myydyin tietokirja vuonna 2023.
Författare.Diamant Salihu
Uppläsare.Simo Häkli

LjudbokE-bok

Finska