Bokomslag för Konginkankaan suuronnettomuus

Konginkankaan suuronnettomuus

Beskrivning av boken

Aamuyöllä 19. maaliskuuta 2004 ylikomisario Veikko Stolt saa puhelun, jossa kerrotaan Äänekosken Konginkankaalla sattuneesta tuhoisasta kolarista. Alkaa työläs tutkinta onnettomuudesta, joka osoittautui Suomen kaikkien aikojen suurimmaksi tieliikenneonnettomuudeksi ja vaati usean ihmisen hengen. Tutkimuksen selonteossa käy ilmi, miten pienillä yksityiskohdilla on kriittinen merkitys tapahtumien kulun selvittämisessä.

Konginkankaan suuronnettomuus on osa Pohjolan poliisi kertoo -sarjaa, jossa perehdytään tosielämän rikoksiin. Poliisiselonteon on kirjoittanut tutkimuksessa mukana ollut ylikomisario, joka toimi tuolloin myös suuronnettomuustutkintalautakunnan jäsenenä.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja sisältää laajan valikoiman todellisia rikostapauksia Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Islannista. Henkeäsalpaavissa tarinoissa uppoudutaan Pohjolan poliisien jännittävimpiin tapauksiin, ja rikoksista kertovat poliisit ovat itse olleet mukana niiden selvittämisessä. Sarjassa lukija pääsee kokoamaan mutkikasta palapeliä syyllisten löytämiseksi.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Sarja ilmentää aikaa, jona se on kirjoitettu ja sen sisältö voi olla osittain vanhentunutta tai kiistanalaista. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei kuvasta kustantamon kantaa tai näkemystä.