Bokomslag för Kuningasajatus

Kuningasajatus

Beskrivning av boken

Ratsupoliisi Ville Rantalan perhe elää Helsingissä Venäjän vallankumouksen jälkimainingeissa ja Suomessa puhjenneen kansalaissodan keskellä. Taistelu uhkaa käydä yhä vaarallisemmaksi. Kun Villen tehtävä vetää häntä Vaasaan taistelemaan, Suoma-vaimo on epätoivoinen. Mitä käy heidän neljälle lapselleen, jotka tarvitsevat vanhempiaan? Rauha ei ole vielä näkyvissäkään ja tulevaisuus on epävarma, mutta suunnitelma uudesta hallitusmuodosta kytee jo.

Kuningasajatus (2007) on Panu Rajalan historiallinen romaani sisällissodan levottomuuksista ja vaikeuksista, joita yksi perhe saattaa kohdata. Yhteiskunnallista liikehdintää sisältävä kertomus on itsenäinen jatko-osa teoksille Senaatin ratsumies (2003) ja Ratsumiehen rakkaus (2005).

Eletään 1900-luvun alkua. Pikkukaupungin kasvatti Ville Rantala saapuu ratsupoliisiksi Helsinkiin. Vuosien varrella mies kohtaa useita arvaamattomia pulmia ja tilanteita, niin työssään kuin perhe-elämässäänkin.

Panu Rajala (s. 1945) on suomalainen kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, elämäkertoja ja näytelmiä. Hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Sydämenjäristys (1999) ja Runoilijan sydän (2006).

E-bok

Finska