Bokomslag för Lääkärileikki

Lääkärileikki

Beskrivning av boken

Kertomus myötätunnosta ja kivusta, jota ei voi lääkitä pois, mikäli tahtoo rakastaa.

Lääkärileikki vie lukijan maailmaan, jossa sairaat eivät aina tahdo olla potilaita eivätkä potilaat välttämättä ole sairaita.

Tero Kolehmaisen kolmas vuosi lääketieteen opiskelijana ei ole alkanut lupaavissa merkeissä. Jos Tero onkin joskus kuvitellut, että muuttuisi opintojen aikana diagnooseissaan nopeaksi ja otteissaan varmaksi sankarilääkäriksi, tuo haavekuva ei ole koskaan karannut näin kauas kandielämän arjesta.
Kaikki muuttuu kun Tero kohtaa Sissin. Alkaa lääkärileikki, jonka roolit etsivät tiensä Teron opiskelija-asunnosta sairaalan käytäville ja potilashuoneisiin. Kuten kaikkien leikkijöiden, myös Teron ja Sissin täytyy lopulta palata todellisuuteen. Mutta kykenevätkö he kohtaamaan toisensa ilman roolejaan?

Jo ennen kuin minusta tuli kirjailija, kasvoin kiinni lukemiseen ja kirjoittamiseen. Tekstit ovat minulle toinen todellisuus, ne ovat alati läsnä sinä miten olen ja elän. Etsin jatkuvasti uusia ideoita ja näkökulmia, tarkkailen ja tulkitsen ympäristöä, puen ajatuksia ja kokemuksia sanoiksi. Tapa on niin automatisoitunut että onnistun pitämään siitä lomaa vain harvoin. Esikoisteokseni ilmestymisestä on hieman yli kymmenen vuotta. Tänä aikana olen julkaissut kahdeksan romaania. Viimeisin omalla nimelläni ilmestynyt fiktiivinen teokseni on taiteilijaromaani Pitkä valotusaika (Tammi 2015). Alter egonani Veera Vaahterana olen julkaissut kolme chick lit -romaania eli kirjoiksi naamioituvia romanttisia komedioita. Kustantamo S&S julkaisema omaelämäkerrallinen teos Keskivaikea vuosi onkin sitten jotakin muuta. Se on kertomus ilman fiktion suojaa ja roolikaapua. Oli palkitsevaa, pelottavaa ja terapeuttista tutkia omaa todellisuutta, tunteita ja valintoja. Kun minusta tuli kirjani päähenkilö, opin tuntemaan itseni paremmin ja huomaamaan, mitä tarvitsen voidakseni hyvin. Siinä mielessä teoksen kirjoittaminen oli suorastaan käänteentekevä kokemus. www.pauliinavanhatalo.fi

E-bok

Finska