Bokomslag för Meren armoilla

Meren armoilla

Tositarina kaappauksesta, murhasta ja salaliitosta

Beskrivning av boken

Huippuluokan true crime -trilleri!

Järkyttävä selvitys kansainvälisen rahtilaivaliikenteen sisäisestä rikollisuudesta kerrottuna öljysäiliöalus Brillante Virtuoson kaappauksen ja sen jälkimaininkien näkökulmasta.

Brillanten ajelehtiessa Adeninlahden vaarallisilla vesillä heinäkuussa 2011 piraattijoukko hyökkäsi laivaan ja sytytti sen tuleen, mistä seurasi tuhoisa räjähdys. Kun Lloyd’s of Londonin palveluksessa toiminut katsastaja David Mockett tutki vaurioituneen aluksen, hänelle jäi käteen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kuinka piraatit olivat päässeet alukseen niin helposti? Ja jos he kerran halusivat kaapata aluksen ja vaatia lunnaita sen palautuksesta, miksi he tuhosivat sen? Askarruttavia kysymyksiä, joihin Mockett ei ehtinyt vastata, sillä hänet murhattiin pian katsastuksen jälkeen.

Kirja paljastaa ällistyttävän totuuden finanssipetoksesta, joka häikäilemättömyydessä hakee vertaistaan. Teos on yli nelivuotisen selvitystyön kunnianhimoinen huipentuma ja paljastaa, millainen salaliittojen verkosto tällä nykyisen globaalin talouden kannalta ratkaisevan tärkeällä alalla vaikuttaa.

Matthew Campbell on Bloomberg Businessweekin journalisti. Hän on kirjoittanut juttuja yli 20 maasta, aiheinaan muun muassa rikollisuus, korruptio, terrorismi, ilmastonmuutos ja teknologia. Matthew on saanut ansioistaan tunnustukseksi useita journalismin arvostetuimpia palkintoja eri maista.

Kit Chellel työskentelee reportterina Bloombergilla ja kirjoittajana Businessweek-lehdessä. Hänen aihepiiriensä laaja kirjo ulottuu urheiluvedonlyönnistä finanssiskandaaleihin ja vakoiluun. Kit on saanut artikkeleistaan useita kansainvälisiä palkintoja.

LjudbokE-bok

Finska