Bokomslag för Mine fædres spøgelse klatrer i regnen

Mine fædres spøgelse klatrer i regnen

Beskrivning av boken

En ung journalist vender hjem til Argentina for at tage afsked med sin døende far. I sine forældres hus finder han en samling dokumenter og uden at vide, hvad han går ind til, begynder han at optrevle farens besættelse af en andens mands forsvinden. Pludselig står den unge mand ansigt til ansigt med spøgelset fra Argentinas mørke politiske fortid og med minderne om familiens modstandsarbejde under landets undertrykkende militærdiktatur. I takt med at brikkerne falder på plads i fortællerens detektivarbejde, afsløres ikke kun en families glemte viden, men også en hel generations voldelige og konfliktfyldte arv.

En historie om fædre og sønner, korruption og ansvar, familieminder og hemmeligheder begravet i en fortid, som barnet kun anede alvoren af.

“Poetisk og stemningsfyldt … Gennem udgravningen af detaljer når Pron universelle sandheder.”
The Independent

“En slags detektivhistorie, men der udpeges ingen skurk eller vej tilbage i ordenen … Det lykkes Pron smukt at lade brudstykker pege på en helhed, som vi selv må forestille os .”
The Daily Beast

“Romanen imponerer med sin struktur: et puslespil med brikker fra både hukommelsen og arkivet … En vigtig bog, ikke kun for læsere med interesse for Argentina – landet, ‘hvor de døde begraver de døde’.”
Frankfurter Gemeine Zeitung

“Bogens gådepræg er ikke som krimien, men drevet af en trang til at undersøge etiske spørgsmål. Heri smelter det bedste fra en litterær morale sammen med historiens intensitet.”
El País

“Pron styrer sproget og fortællingens struktur med en styrke, som er sjælden for forfattere på hans alder.”
ABC
Författare.Patricio Pron

E-bok

Danska