Bokomslag för Prinsessen. Den rystende sandhed om livet bag slør i Saudi-Arabien

Prinsessen. Den rystende sandhed om livet bag slør i Saudi-Arabien

Beskrivning av boken

Den saudiarabiske prinsesse Sultana Al-Sa’ud har adgang til overdådige mansions, privatfly og dyrebare smykker, men hendes tilværelse er langt fra en dans på roser, for hun har hverken frihed eller selvbestemmelse. Prinsessen styres med hård hånd af de omkringværende mænd – faren, ægtemanden, sønnerne og de patriarkalske magthavere i Saudi-Arabien. Men forfatterveninden Jean Sasson får lov at komme ind bag den overfladiske luksus og sløret, der normalt skjuler prinsessen fra top til tå. Gennem Sasson beretter Sultana om de vilkår kvinder er underlagt i Saudi-Arabien, hvor piger tvangsgiftes bort til mænd, der er op til fem gange så gamle som dem selv, lever i isolation og risikerer livet, hvis de gør oprør. Sultana fortæller sin historie anonymt for at hendes døtre og medsøstre får flere muligheder, end hun selv har haft.

"Prinsessen" giver os et sjældent indblik i et miljø, der normalt er omgærdet af mystisk og hemmeligheder. Det er også en bog, der portrætterer den arabiske verdens kultur og traditioner, set gennem en modig kvindes øjne.

Den amerikanske forfatter Jean Sasson (f. 1950) har skrevet en lang række anmelderroste bøger om saudiarabisk kultur og kvindeliv. Da hun i en årrække arbejdede på et hospital i Riyadh, kom hun tæt ind på livet af en prinsesse fra den saudiarabiske kongefamilie. Det er denne prinsesses historie, Jean Sasson beretter om i den populære serie af bøger af om prinsesse Sultana og kvinderne bag slør i Saudi-Arabiens ypperste elite.