Bokomslag för Ratsumiehen rakkaus

Ratsumiehen rakkaus

Beskrivning av boken

Ratsupoliisi Ville Rantala kohtaa arjessaan monenlaisia vaaroja. Kun hän tutkii Venäjän keisarin huvialuksen karilleajosta syntyvää tapausta, tämän taustat osoittautuvat luultua vaarallisemmiksi. Pian Venäjän vallankumous keväällä 1917 uhkaa rauhaa Suomessakin, kun upseereja ammutaan kaduille ja matruusit puolestaan juhlivat. Kaiken tämän keskellä Rantalan perhe koettaa pitää itsensä turvassa, eikä tilannetta ollenkaan helpota kolmiodraama, jonka Ville on saanut aikaan ihastumalla toiseen naiseen Suoma-vaimon järkytykseksi.

Ratsumiehen rakkaus (2005) on Panu Rajalan historiallinen romaani 1900-luvun poliittisesta kuohunnasta, rakkaudesta ja perhe-elämästä. Kertomus on jatkoa Senaatin ratsumies -teokselle vuodelta 2003.

Eletään 1900-luvun alkua. Pikkukaupungin kasvatti Ville Rantala saapuu ratsupoliisiksi Helsinkiin. Vuosien varrella mies kohtaa useita arvaamattomia pulmia ja tilanteita, niin työssään kuin perhe-elämässäänkin.

Panu Rajala (s. 1945) on suomalainen kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, elämäkertoja ja näytelmiä. Hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Sydämenjäristys (1999) ja Runoilijan sydän (2006).

E-bok

Finska