Bokomslag för Senaatin ratsumies

Senaatin ratsumies

Beskrivning av boken

Hämeenkyröstä kotoisin oleva Ville Rantala perheineen muuttaa Helsinkiin 1900-luvun alussa ja aloittaa työt ratsupoliisina. Hän ajautuu pian työssään poliittisten myrskyjen keskelle, kun vallankumous nostaa päätään Suomen itsenäisyyttä edeltävinä vuosina. Lisäksi huoli kasvavasta perheestä lisää oman paineensa, ja hän Villen täytyykin puolustaa rauhaa ja kunniaa – hinnalla millä hyvänsä.

Senaatin ratsumies (2005) on sukellus Suomen historiaan ja aikaan maan itsenäisyyden kynnyksellä. Perhe-elämääkin tarkasteleva historiallinen romaani on ensimmäinen osa Panu Rajalan teossarjaa, johon kuuluvat myös Ratsumiehen rakkaus (2005) ja Kuningasajatus (2007).

Eletään 1900-luvun alkua. Pikkukaupungin kasvatti Ville Rantala saapuu ratsupoliisiksi Helsinkiin. Vuosien varrella mies kohtaa useita arvaamattomia pulmia ja tilanteita, niin työssään kuin perhe-elämässäänkin.

Panu Rajala (s. 1945) on suomalainen kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut muun muassa historiallisia romaaneja, elämäkertoja ja näytelmiä. Hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Sydämenjäristys (1999) ja Runoilijan sydän (2006).

LjudbokE-bok

Finska