Bokomslag för Silverview

Silverview

Beskrivning av boken

In deze laatste, briljante thriller van de grootmeester van het genre stelt John Le Carré de vraag wat je je land nog verschuldigd bent als het geheel van je is vervreemd.

Silverview is de laatste, intrigerende thriller van de hand van grootmeester John le Carré. Het boek verschijnt postuum in de week dat Carré negentig zou zijn geworden.

Julian Lawndsley heeft zijn goedbetaalde baan in de City van Londen de rug toegekeerd en is een boekhandel begonnen in een stadje aan de Engelse kust.

Een paar maanden na de opening krijgt hij ’s avonds bezoek van Edward, een Poolse immigrant die in ’Silverview’ woont, een groot huis aan de rand van het stadje.

Edward blijkt heel wat te weten over Julians achtergrond en heeft zelfs zijn vader nog gekend, beweert hij. Hij vraagt Julian de oren van het hoofd en komt al snel met grote toekomstplannen voor de bescheiden boekhandel.

Als een kopstuk van de Geheime Dienst in Londen een brief over een gevaarlijk lek ontvangt, is het gedaan met de rust in Julians toevluchtsoord.

Silverview is het fascinerende verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap en de confrontatie tussen onschuld en levenservaring, en tussen burgerplicht en persoonlijke waarden.

‘Le Carré heeft het vermogen op meer fronten tegelijk te opereren: de uitwerking van de super ingenieuze plot, van zijn zeer levensechte dialogen en van het karakter van zijn personages.’ Volkskrant magazine

E-bok

Nederländska