Bokomslag för Väkivalta ujuttautuu Fair Playhin

Väkivalta ujuttautuu Fair Playhin

Beskrivning av boken

UEFA-cupin loppuottelu Kööpenhaminassa 17. toukokuuta 2000 oli paitsi ilon, myös väkivallan päivä. Keskustassa sattui lukuisia yhteenottoja englantilaisten ja turkkilaisten kannattajien välillä, ja vain valtava poliisioperaatio auttoi suojelemaan ihmisiä tuhoisilta seurauksilta. Mitkä kohtalokkaat tapahtumat johtivat tappelijoiden aggressiivisuuteen?

Väkivalta ujuttautuu Fair Playhin -poliisiselonteossa pureudutaan urheilun fair play -käsitteeseen, huliganismiin ja siihen, miten väkivallasta voi tulla osa jalkapallokulttuuria. Selonteko on poliisioperaatiossa mukana olleen poliisin hätkähdyttävä tositarina väkivallan kierteestä. Teos on osa Pohjolan poliisit kertoo -sarjaa.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja sisältää laajan valikoiman todellisia rikostapauksia Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja Islannista. Henkeäsalpaavissa tarinoissa uppoudutaan Pohjolan poliisien jännittävimpiin tapauksiin, ja rikoksista kertovat poliisit ovat itse olleet mukana niiden selvittämisessä. Sarjassa lukija pääsee kokoamaan mutkikasta palapeliä syyllisten löytämiseksi.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Sarja ilmentää aikaa, jona se on kirjoitettu ja sen sisältö voi olla osittain vanhentunutta tai kiistanalaista. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei kuvasta kustantamon kantaa tai näkemystä.