Bokomslag för Viisikko ja salakuljettajat

Viisikko ja salakuljettajat

Beskrivning av boken

Viisikko valloittaa taas – nyt uudelleen suomennettuna!

Paulin kotitalo vaurioituu myrskyssä heti pääsiäisloman aluksi, eikä siellä voi asua korjaustöiden aikana. Niinpä Viisikko lähetetään lomanviettoon Leon ja Dickin hauskan koulukaverin, Piki Lenoirin luo. Salakuljettajien luodoksi kutsuttu synkkä talo kohoaa jyrkän kukkulan laella, ja serkukset tutkivat innoissaan vanhan rakennuksen sokkeloita ja kukkulan uumenissa risteileviä käytäviä.

Timiä joudutaan piilottelemaan, sillä talon isäntä ei voi sietää koiria. Mutta pian uskollisen koiran tarpeellisuus huomataan. Talossa on näet paljon outoa, ennen muuta miespalvelija Block, joka käyttäytyy kerta kaikkiaan epäilyttävästi. Eräänä yönä Piki herää kummallisiin ääniin, eikä aikaakaan, kun seikkailu on täydessä vauhdissa.

Viisikon uudet seikkailut on ikimuistoisen Viisikko-sarjan neljäs kirja. Uudesta suomennoksesta vastaa Hilkka Pekkasen vetämä Turun kääntäjälaitoksen opiskelijaryhmä.

Enid Blyton (1897–1968) oli yksi 1900-luvun luetuimmista ja menestyneimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista ja UNESCOn laatiman listauksen mukaan maailman kaikkien aikojen käännetyin lastenkirjailija. Hänen valtava tuotantonsa käsittää yli 800 teosta, joista Suomessa ovat tunnetuimpia Viisikko-, Seikkailu-, SOS-, Salaisuus- ja Arvoitus-sarjat.