Bokomslag för Viittä vailla

Viittä vailla

Beskrivning av boken

Ajaako rakkauden puute pahuuteen?

Pauliina Vanhatalon esikoisromaani kertoo elinikäisestä syyllisyyden taakasta ja sen aiheuttamista ratkaisuista.

Kolmikymppinen Kira on vastikään muuttanut miesystävänsä kanssa vanhalle asuinpaikkakunnalleen. Kun Kira luokkakokouksessa tapaa kouluaikaiset ystävänsä, viidentoista vuoden takaiset tapahtumat alkavat pyöriä hänen mielessään. Tyttöjengin kiusanteko on johtanut erään ihmisen kuolemaan.
Tarinan menneisyys ja nykyisyys kietoutuvat yhteen. Uhreja ja syyllisiä, kiusaajia ja kiusattuja on vaikea erottaa toisistaan, eikä läheisyyden tarve jätä Kiraa vieläkään rauhaan. Mutta mihin ja kenelle hän sitten tahtoo kuulua, ja mitä hän on tällä kertaa valmis maksamaan siitä?

Jo ennen kuin minusta tuli kirjailija, kasvoin kiinni lukemiseen ja kirjoittamiseen. Tekstit ovat minulle toinen todellisuus, ne ovat alati läsnä sinä miten olen ja elän. Etsin jatkuvasti uusia ideoita ja näkökulmia, tarkkailen ja tulkitsen ympäristöä, puen ajatuksia ja kokemuksia sanoiksi. Tapa on niin automatisoitunut että onnistun pitämään siitä lomaa vain harvoin. Esikoisteokseni ilmestymisestä on hieman yli kymmenen vuotta. Tänä aikana olen julkaissut kahdeksan romaania. Viimeisin omalla nimelläni ilmestynyt fiktiivinen teokseni on taiteilijaromaani Pitkä valotusaika (Tammi 2015). Alter egonani Veera Vaahterana olen julkaissut kolme chick lit -romaania eli kirjoiksi naamioituvia romanttisia komedioita. Kustantamo S&S julkaisema omaelämäkerrallinen teos Keskivaikea vuosi onkin sitten jotakin muuta. Se on kertomus ilman fiktion suojaa ja roolikaapua. Oli palkitsevaa, pelottavaa ja terapeuttista tutkia omaa todellisuutta, tunteita ja valintoja. Kun minusta tuli kirjani päähenkilö, opin tuntemaan itseni paremmin ja huomaamaan, mitä tarvitsen voidakseni hyvin. Siinä mielessä teoksen kirjoittaminen oli suorastaan käänteentekevä kokemus. www.pauliinavanhatalo.fi

E-bok

Finska