Tuomari Temple ja hänen tyttärensä Elizabeth ovat matkalla kotiin, kun heidän tielleen osuu kauris. Tuomari päättää ampua kauriin, mutta hänen laukauksensa menevät ohi. Samalla paikalle saapuu nuori metsästäjä Oliver, joka osuu kauriiseen yhdellä laukauksella. Tuomarin laukauksesta haavoittunut Oliver ei ole huolissaan omasta tilastaan – sen sijaan hän pitää hanakasti kiinni oikeudestaan kauriiseen.
Tapahtumien keskipisteessä on jälleen kerran Natty Bumbo, joka seikkailee myös Nahkasukka-sarjan edeltävissä osissa. Nuori kotka ja vanha metsästäjä on sarjan neljäs osa, jossa ovat vastakkain niin uudisasukkaat ja intiaanit kuin luonto ja ihminenkin. Oman mausteensa tapahtumiin tuo traagisen romanttinen rakkaustarina.
Suomennos on nuorisolle tehty mukaelma vuodelta 1896. James Fenimore Cooper (1789–1851) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja yksi western-kirjallisuuden pioneereista. Cooperin romaaneissa toistuvat myös meriaiheet ja historiallisen romanttiset teemat. Tunnetuin Cooperin romaaneista on Viimeinen mohikaani, jonka pohjalta on tehty myös elokuva.
Show more