SoundSeeing Wenen
  
Share this book    
Beleef het statige Wenen met uw persoonlijke audiogids! Download deze audiotour met de tien topbezienswaardigheden van Wenen. Historisch en cultureel luisterplezier!

Deze audiotour vertelt u het verhaal achter tien bekende bezienswaardigheden in deze eeuwenoude cultuurstad. De verhalen geven u gedetailleerde culturele, historische en architectonische informatie. U kunt ze op uw eigen tempo afspelen, wanneer u maar wilt. Luister en laat u meeslepen door de audiogids van Wenen. De gesproken gids is samengesteld om ter plekke beluisterd te worden.

U krijgt bij het downloaden van SoundSeeing Wenen:
- Gesproken informatie over tien bezienswaardigheden
- Gemiddelde duur per bezienswaardigheid: 5,5 minuten
- Totale audioduur SoundSeeing Wenen: 56 minuten
- Plus EXTRA BONUS! Kaart van Wenen met hierop elke highlight plus één alinea beschrijving van elke highlight! Dit boekje ontvangt u in PDF formaat bij het downloaden van de audiotour over Wenen.

Inhoud
Stephans dom
Dit is wellicht het machtigste symbool van Wenen: de hoge, zuidelijke toren is van veraf te zien en is daardoor een beroemd oriëntatiepunt.

Karlskirche
Lange tijd stond hier niets anders dan bos. Pas eind zeventiende eeuw werd de Belvedère wijk ontwikkeld. Een sierlijke en chique woonwijk, bekroond met de Karlskirch.

Paleis Hofburg en Michaelerplatz
Dit machtscentrum van het voormalige Habsburgse Rijk wordt omringd door dure huizen, een prachtig plein en dorstlessende koffiehuizen.

Spaanse rijschool (Lippizaner museum en de Winterrijschool
Zeg je Wenen, dan zeg je de Spaanse rijschool. De witte Lipizaner paarden en hun kür zijn wereldberoemd.

Museumkwartier
Vroeger lagen hier de keizerlijke paardenstallen, maar nu is dit het Weens epicentrum van de cultuur.’s Zomers is het hier helemaal aangenaam vertoeven dankzij het grote terras.

Sezession gebouw
Gewoonweg prachtig. Beter kunnen we het niet omschrijven. Klimmt, Schiele, Olbrich en Wagner richtten de Sezession op met dit gebouw als resultaat.

Hundertwasserhaus
Nog zo’n bijzonder gebouw. Het kleurrijke en aparte gebouw van kunstenaar Hundertwasser doet ietwat aan Gaudi’s werk in Barcelona denken, maar dan veel hoekiger.

Slot Schönbrunn en haar park
Wenen heeft een roemrijk keizerlijk verleden. Iedereen heeft vast wel eens van keizerin Sissy gehoord. Zij is naast Napoleon dé beroemdste bewoner van dit zomerpaleis geweest.

Hohermarkt met huwelijksfontein, Ankeruhr, Romeinse restanten en Ruprechtskerk
Een informatieve en gezellige wandelronde waarbij u meerdere toeristentrekkers in één kunt aandoen. Er zijn voldoende terrasjes, cafés, clubs en discotheken.

Staatsopera
Bij Wenen hoort opera, zoals klompen en kaas bij Nederland. Natuurlijk wel met het verschil dat het prijskaartje van de opera waarschijnlijk wat hoger uitvalt dan de Nederlandse souvenirs.
Show more