Ellie och Ankan

Ellie och Ankan

Description of book

I den första delen, Ellie, berättar Monie, en av minas gamla väninnor från åren i Paris och sedan länge en av hennes grannar på W94th Street i New York. Det blåser upp till storm, både i form av en känslostorm och i form av en vädermässig katastrof. Den starkaste stormen är dock den som plötsligt stjälper livet i en helt annan riktning, till en helt annan väg än den man cementerat och trott vara den sanna.

I den andra delen, Ankan, kontaktas Mina av Ellie, som behöver komma i kontakt med Minas barndomskamrat Annika Francke. Ellie och Annika arbetar inom samma område och har ett flertal gemensamma affärsbekanta. Dessa bekanta håller nu på att ställa till med ett globalt elände och Ellie behöver hjälp för att stoppa dem. Det blir dock inte så lätt att hitta Annika Francke. Hon har varit försvunnen sedan hösten. Mina har flera gånger försökt få tag i henne och hennes partner, utan att lyckas. Mina och maken har separerat och hon firar nu Midsommar ensam i stugan i Gässvik. En kväll sitter hon på badberget och tycker synd om sig själv, då hittar hon Annika Franke död i Gässviksjön. Nu blandas Mina in i händelser hon inte skulle önska ens sin värsta ovän.

Niki Loong är en svensk författare och konstnär. Hon har skrivit böcker inom en rad olika genrer, bland annat mysdeckare och barn- och ungdomsböcker.

What other people think

Reviews of Ellie och Ankan