Arvet efter Hilda

Arvet efter Hilda

Description of book

En känsloladdad familjesaga om hemligheter och ett mörkt förflutet, kärleken mellan en mamma och tre döttrar och om att slutligen hitta hem.

I Melbourne hittar Emily en mystisk dödsannons över en kvinna vid namn Hilda Andersson när hon rensar i sina bortgångna föräldrars hem. Samma annons hittar Therese i Stockholm efter ett av sin mammas många självmordsförsök.

Utan vetskap om varandras existens reser både Emily och Therese till sina mödrars barndomsby Grangärde i Dalarna för att ta reda på mer om sitt ursprung. Väl där förenas de med varandra och den tredje kusinen, Moa, som har fullt sjå med att reda i mormoderns dödsbo.

Tillsammans börjar kusinerna nysta i familjens historia och ju mer de får reda på desto fler blir frågorna. Varför lämnade två av systrarna byn i sådan hast, utan att någonsin återvända? Och stämmer det segdragna ryktet som säger att mormor Hilda har en man begraven i trädgården?

Elin Eldestrand är född i Ludvika men bor numera i Stockholm. Hon debuterade som författare 2016 med feelgood-romanen "En framtida hemmafrus bekännelser".