Mattokauppiaan kuolema

Mattokauppiaan kuolema

Description of book

Rikoskomisario Claes Claesson on tuore kahden lapsen isä. Hänen pitäisi olla kotona huolehtimassa lisääntyneestä perheestään, kun hän joutuu yllättäen lähtemään Istanbuliin tutkimaan murhatun mattokauppiaan menneisyyttä. Tai joutuu ja joutuu. Turkki on aina kiehtonut häntä, mutta huono omatunto kalvaa…

Ylilääkäri Veronica Lundborg kiittää onneaan siitä, että synnytys sujui tälläkin kerralla hyvin. Tokihan hän tahtoo suoda Claesille jännittävän ulkomaanmatkan, mutta on silti raskasta olla vasta synnyttäneenä yksin kotona hoitamassa kahta pientä tyttölasta. On kuitenkin ihanaa, kun ei tarvitse olla töissä, sillä sairaalassa tapahtuu kaikenlaista kummaa.

Carl-Ivar Olsson on ystävällinen ja pian eläkkeelle jäävä mattokauppias Oskarshamnista. Kuka hänet tahtoisi murhata? Onko kyse ryöstömurhasta, vai onko hänen traagisen kuolemansa takana kimurantimpi motiivi?

Annelie Daun, mattokauppiaan siskontytär ja liikkeen apulainen, on murheissaan enonsa kuolemasta. Eikä asiaa helpota lainkaan, kun hän pääsee Carl-Ivarin salaisuuden jäljille.