Talvi-iltain tarinoita 3

Talvi-iltain tarinoita 3

Description of book

Talvi-iltain tarinoita 3 on hurmaava kahden romaanin yhteisnide Zacharias Topeliukselta.

Suomen herttuatar sijoittuu 1700-luvun Turkuun ja kertoo myös todellisuudessa eläneen Eva Merthenin (1723–1811) tarinan. Merthen oli älykäs ja kaunis pormestarin tytär, joka jätti harvan kylmäksi. Sanavalmiskin hän oli – Turun silmäätekevät olivat polvillaan tämän naisen edessä. Mutta kuinka Eva Merthenistä tuli sellainen kuin hän oli? Miten häntä alettiin kutsua Suomen herttuattareksi?

Kulta-aave on mukaansatempaava kertomus liike-elämän maailmasta 1800-luvulta. Halmin ja Gråbergin suvut vaikuttavat eräässä suomalaisessa kaupungissa – ja tuntuu kuin koko kaupunki olisi jakautunut näiden kauppahuoneiden mukaan. Kuka on Halmien puolella, kuka Gråbergien? Tilanne muuttuu entistä jännittävämmäksi, kun Gråbergin suvun poika rakastuu Halmin perheen tyttäreen.

Talvi-iltain tarinoita on viehättävä kirjasarja Zacharias Topeliukselta. Sen erilaiset kertomukset ja romaanit vievät lukijan menneeseen Suomeen.

Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani Välskärin kertomuksia, joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana.

E-book

Finnish