Talvi-iltain tarinoita 4

Talvi-iltain tarinoita 4

Description of book

Talvi-iltain tarinoita 4 on jännittävä kahden romaanin yhteisnide Zacharias Topeliukselta.

Nuoruuden unelmia sijoittuu vuoteen 1615. On lokakuu, kun myrsky riehuu Tammisaaressa ja vierasmaalainen laiva haaksirikkoutuu kaupungin edustalle. Vain osa miehistöstä selviää paikallisten nopean toiminnan vuoksi. Mistä vierasta kieltä puhuvat miehet ovat kotoisin? Haluavatko he jotain Suomesta? Yksi miehistä osaa myös ruotsia – voiko hän todellakin olla legendaarinen sotilas Iivari Pärttylinpoika?

Vernan ruusut on maaginen tarina 1700-luvulta. Kun nuori ratsuväen luutnantti kohtaa elimäkeläisen kartanon pihalla näyttävän nuoren naisen, hän on mennyttä miestä. Kuka tyttö oikein on ja mistä hänen viehätysvoimansa kumpuaa?

Talvi-iltain tarinoita on viehättävä kirjasarja Zacharias Topeliukselta. Sen erilaiset kertomukset ja romaanit vievät lukijan menneeseen Suomeen.

Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani Välskärin kertomuksia, joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana.

E-book

Finnish