Den frosne politimannen
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 26/5/2025

Den frosne politimannen

Beschrijving van het boek

Helt siden kriminalkommisær Frank Mobergs kone helt uventet gikk bort for et halvt år siden, har Frank nektet å snakke med bedriftspsykologen. Han begraver seg i stedet i arbeid og bekymrer seg samtidig for sin lettere overvektige basset, Betty, som er alene hjemme på dagtid.

Da Franks gamle far Gösta ringer panisk og forteller at han har funnet noe makabert i en av fellesfryserne i Glemmingebro, blir det startskuddet på Franks jakt på en kaldblodig drapsmann som svært lommekjent beveger seg rundt på Ystads brosteinsgater. Fordi offeret er en Frank kjenner, bestemmer han seg for å ta tak i etterforskningen på egenhånd og leverer inn politiskiltet med en beskjed om at han ønsker å gå ut i pensjon ett år tidligere enn planlagt.

Samtidig flyttet den voksne datteren hjem igjen etter en opprivende skilsmisse, og hans og datterens forhold blir alt annet enn friksjonsfritt. Da Gösta en stund senere forlater eldrehjemmet Lykken fordi han også vil flytte inne hos Frank, går det mot katastrofetilstander.

«Den frosne politimannen» er første del av Ystadsmordene, en ny krimserie skrevet av forfatterduoen bak Mord i Falsterbo, Christina Olséni og Micke Hansen.

Noors