Dominoefekti

Dominoefekti

Beschrijving van het boek

Kun Venäjän uhka muuttuu todeksi.

Ruotsalainen tiedustelupalvelu-upseeri Jackie Philipson piilottelee maailmalta vuokra-asunnossa Gotlannin Visbyssä. Viimeisimmällä työtehtävällä saadut haavat eivät kenties koskaan parane, ja Jackie epäilee, voiko hän enää palata aiempaan elämäänsä.

Jackiella ei kuitenkaan ole valinnanvaraa, kun hänen esimiehensä ja mentorinsa armeijan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelusta pyytää häntä johtamaan operaatio Valkoista Lunta. Selittämättömät sähkökatkot, sabotaasit ja häiriötilat ravistelevat Ruotsia. Onko kyse pelkästä sattumasta vai vieraan tahon vaikuttamisyrityksistä?

Ruotsin tietämättä venäläinen tiedustelupalvelu on jo aloittanut oman suunnitelmansa toteuttamisen. Gotlanti on vain nappula pelissä, jossa panoksena on koko Itämeren alueen hallinta. Jackie ja hänen tiiminsä taistelevat aikaa vastaan estääkseen tuon pelinappulan kaatumisen Venäjän syliin. Vihollinen on kuitenkin ulottanut lonkeronsa myös Jackien lähipiiriin.

Dominoefekti on pysäyttävän ajankohtainen vakoojatrilleri. Se on saanut inspiraationsa todellisista tapahtumista ja kirjailijan pitkästä urasta Ruotsin tiedustelupalvelussa.

”Vauhdikas ja aivan liian lähellä rumaa todellisuutta.”

– Patrik Oksanen, toimittaja, kirjailija ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija

Carolina Angelis on ruotsalainen kirjailija, jolla on yli 20 vuoden työkokemus Ruotsin tiedustelupalvelussa. Angelis työskentelee nykyisin turvallisuusneuvonantajana ja luennoitsijana, ja hänet nähdään usein kommentaattorina vakoiluun ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä aiheissa. Hän debytoi kirjailijana vuonna 2018 vakoiluromaanilla Tunn is.