Het domino-effect

Het domino-effect

Beschrijving van het boek

ALS DE DREIGING WERKELIJKHEID WORDT.... - EEN JACKIE PHILIPSSON THRILLER

Inlichtingenofficier Jackie Philipsson verstopt zich voor de buitenwereld in een gehuurd appartement in Visby. Haar laatste opdracht heeft diepe wonden bij haar achtergelaten die misschien nooit zullen genezen. Intussen twijfelt ze sterk of ze door haar net ontdekte familieachtergrond ooit nog weer zal kunnen terugkeren naar haar oude leven.
Wanneer haar baas en mentor Anton haar vraagt om Operatie Witte Sneeuw te leiden, heeft ze echter weinig keus. Haar kennis en deskundigheid zijn meer dan ooit nodig. Zweden heeft te maken met onverklaarbare stroomstoringen, sabotage en computerstoringen in vitale systemen. Is het echt gewoon een kwestie van toeval of zijn er ernstigere oorzaken?

Wat niemand weet, is dat de Russische inlichtingendienst bezig is met de uitvoering van een plan waarbij Gotland de dominosteen vormt in het spel om de controle over het hele Oostzeegebied. Als die dominosteen valt, zullen de anderen snel volgen. Voor Jackie en haar team wacht een bloedstollende race tegen de klok, waarin dubbele agenda’s en verraad ernstige gevolgen hebben.

'Het domino-effect' is geïnspireerd op waargebeurde feiten en op de ervaringen van de auteur tijdens een twintigjarige carrière bij de Zweedse inlichtingendienst.

‘Snel, en maar al te dicht bij een nare realiteit.’
Patrik Oksanen, journalist, auteur en deskundige op het gebied van veiligheidsbeleid

‘Verontrustend actuele spionagethriller.’
Jessica Josefsson, TV4 journalist

Carolina Angelis is een schrijfster met meer dan twintig jaar ervaring bij de Zweedse inlichtingendienst. Tegenwoordig werkt ze als veiligheidsadviseur en docent, en is ze vaak te zien en te horen als commentator over kwesties in verband met spionage en de stand van het veiligheidsbeleid. Ze debuteerde in 2018 met de spionageroman Tunn is (Dun ijs).

Auteur.Carolina Angelis
Voorlezer.Karin Douma

Nederlands