Het meisje in de blauwe jas
Verwacht luisterboek
14/5/2024

Het meisje in de blauwe jas

Beschrijving van het boek

Het meisje in de blauwe jas van Monica Hesse speelt zich af in Amsterdam, 1943. In de waanzin van de oorlog zorgt Hanneke voor een klein lichtpuntje: ze weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten werken. Zoek je koffie, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hanneke een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Janssen, een van haar vaste klanten, vraagt haar op zoek te gaan naar Mirjam, het Joodse meisje dat ondergedoken zat in haar huis en nu verdwenen is.

Nieuwsgierig geworden start Hanneke haar zoektocht naar Mirjam bij het Joodsch Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze via-via in contact komt met een groepje oud-studenten. Langzaam raakt Hanneke steeds meer bij het verzet betrokken en stuit ze op aanwijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Mirjam. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hanneke ze een slim, maar zeer riskant plan. Zal het plan slagen? Of spelen er geheimen waarvan Hanneke niet op de hoogte is?

Het meisje in de blauwe jas van Monica Hesse is een aangrijpende roman waarin waargebeurde feiten op ingenieuze wijze in een meeslepend verhaal vervlochten zijn. Voor fans van De boekendief.

Nederlands