Ik was twaalf en ik fietste naar school (Vlaamse versie)

bookCoverFor

Beschrijving van het boek

Tachtig dagen in de kelder van Dutroux.

Sabine Dardenne is twaalf jaar oud als ze door Marc Dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat Sabine daar moet ondergaan is vreselijk. Zij moet zich uitkleden, Dutroux doet haar een ketting om de hals en bindt haar daarmee aan een bed. Na een paar dagen wordt Sabine naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastiggevallen door Dutroux.
Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van Laetitia Delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd.

'Ik was twaalf en fietste naar school' is een buitengewone getuigenis van een jonge vrouw die tachtig dagen doorbracht in gevangenschap voordat zij van de dood werd gered. Sabine Dardenne schreef dit boek opdat de stem van de slachtoffers eindelijk gehoord zal worden en de fascinatie voor dit soort monsters voor altijd zal verdwijnen.

'Ik ben een van de weinigen die het geluk hebben gehad te ontsnappen aan een dergelijke moordenaar. Het vertellen van dit verhaal is voor mij een noodzaak en als ik al de moed heb om deze hellegang te reconstrueren, dan is het vooral opdat rechters geen pedofielen meer vrijlaten halverwege hun gevangenisstraf wegens 'goed gedrag', en zonder enige waarschuwing.

NRC Handelsblad: "Een hartverscheurender boek dan 'Ik was twaalf en fietste naar school' van Sabine Dardenne is niet gemakkelijk te bedenken of het zou het 'Het achterhuis' van Anne Frank moeten zijn."

Auteur(s):

Verteller(s):

Vertaler(s):

Joris VermeulenNoor Koch

Deel:

3

Tijd luisterboek:

5 uur 52min

Categorieën:

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

10/1/2022

Uitgever luisterboek:

Lind & Co

ISBN luisterboek:

9789180191968

© Lind & Co (Luisterboek)