Isstaden
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 10/5/2024

Isstaden

Beschrijving van het boek

Ett kometnedslag i Kanada för nio tusen år sedan. En okänd underjordisk kammare med forntida inskriptioner i en gruva i Colorado. Mineralutvinning ur saltvatten vid en välbevakad anläggning i Antarktis. Ett amerikanskt forskningsfartyg som attackeras av en naziubåt från andra världskriget.
Radarparet Dirk Pitt och Al Giordino dyker för NUMA:s räkning i Colorado när de kommer ett urgammalt mysterium på spåren. Deras efterforskningar visar att flera till synes fristående händelser på något sätt hänger samman. Spåren leder till en grupp människor som med hjälp av uråldriga hemligheter och modern teknik planerar att skaffa sig världsherravälde. Deras metoder är skrämmande omänskliga och beräknande och det är Dirk Pitt som måste stoppa dem.
Fällan är gillrad. Klockan tickar. Och det hänger på en mans mod och uppfinningsrikedom om en världsomfattande katastrof ska kunna avvärjas.

Clive Cussler började sin författarbana på 70-talet. Sedan dess har han skrivit fjorton böcker som sålts i 72 länder i nästan 100 miljoner exemplar och översatts till 32 språk.
Cussler har många drag gemensamma med sin välkända hjälte Dirk Pitt. Han har letat efter bortglömda guldgruvor i Amerikas öknar, dykt efter försvunna flygplan i Klippiga bergens sjöar och efter mytomspunna, försvunna skepp i världshaven. Dessutom är han en entusiastisk och kunnig samlare av veteranbilar och äger i dag över åttio unika exemplar.
Organisationen NUMA (National Underwater & Marine Agency) som bl.a. letar efter förlista fartyg i världshaven är Cusslers skapelse som han fortfarande tar aktiv del i. Hittills har NUMA funnit fler än sextio skepp av historisk betydelse.
Han är också med i Explorers Club (som tilldelat honom the Lowell Thomas Award för enastående undervattensutforskning), Royal Geographical Society och American Society of Oceanographers.
Clive Cussler är gift med Barbara Knight sedan 40 år, har tre barn och två barnbarn och delar sin tid mellan Colorados berg och Arizonas öken.

Zweeds