Kristiina Mäkelä - Pitkä tie huipulle
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 3/10/2024

Kristiina Mäkelä - Pitkä tie huipulle

Beschrijving van het boek

Kolmiloikkakuningattaren tie menestykseen.

Elämänmyönteinen kuvaus lahjakkaasta ja periksiantamattomasta urheilijasta, joka on saanut paljon positiivista huomiota myös urheilijan arkeen liittyvistä kannanotoistaan.

Kristiina Mäkelä on Suomen tunnetuimpia nykyurheilijoita. Voitettuaan ensimmäisen Suomen mestaruutensa jo 16-vuotiaana hän loikkasi Salpausselän urheilulukion pulpetista suoraan kansalliseen tietoisuuteen. Huippulupauksen tie arvokisamitalistiksi on ollut kuitenkin pitkä, ja se on vaatinut monenlaisia valintoja ja uhrauksia.

Pitkä tie huipulle on kertomus naisesta, joka lähti tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan ja samalla muuttamaan suomalaisen urheilun aikansa eläneitä käytäntöjä uuden urheilijasukupolven rintamassa. Sisukas ja valoisa orimattilalainen on joutunut opettelemaan kovan urheilumaailman pelisääntöjä, joita ovat määrittäneet muun muassa huippu-urheilun konservatiivisuus, fyysisen sietokyvyn rajat ja toimeentulo.

Mika Wickström on monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut niin kaunokirjallisuutta kuin tietokirjoja. Hänen laajasta tuotannostaan löytyy paljon urheiluaiheisia teoksia.

Fins