Liian monta kuolemaa

Liian monta kuolemaa

Beschrijving van het boek

”Nero Wolfe ja Archie Goodwin ovat elämää suurempia etsiviä.” – The Strand Magazine

Murhalla on kaksikymmentä miljoonaa todistajaa, mutta Nero Wolfen on otettava kaikki keinot käyttöön ratkaistakseen tapauksen.

Suositun radio-ohjelman vierailija myrkytetään kesken lähetyksen. Oliko myrkky tarkoitettu ohjelman kuuluisalle vetäjälle vai vierailevalle veikkauslehden päätoimittajalle? Niin poliisin kuin etsivä Nero Wolfenkin tutkimukset ovat umpikujassa. Sitten kilpailevan lehden päätoimittaja kuolee, mutta toinen murha ei tuo mukanaan uusia johtolankoja. Pääsevätkö poliisi ja Nero Wolfe murhaajan kannoille ajoissa ennen seuraavaa uhria?

Rex Stout (1886–1975) oli amerikkalainen rikoskirjailija ja etsivä Nero Wolfen luoja. Stoutin mysteerit ovat viihdyttäneet miljoonia nojatuolietsiviä kautta maailman vuodesta 1934 lähtien, jolloin ensimmäinen Nero Wolfe -kirja ilmestyi. Stout tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista amerikkalaisdekkaristeista, ja hänet palkittiin mysteereistään Grand Master -elämäntyöpalkinnolla vuonna 1959.

Nero Wolfe, yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivistä, on ”mahtaileva eksentrikko ja ihmisiä karsastava kulinaristi, jonka tärkein ominaisuus rikosten ratkaisemisessa on veitsenterävä äly” (Helsingin Sanomat).