Matchhjältar

Beoordeling 4.5
3 uur 58min
118 Pagina's
Fotbollsserien
bookCoverFor

Beschrijving van het boek

Micke är borta på pojklandskamp, en kvalturnering för U17-VM, och Johan kämpar i motvind mot de storvuxna juniorspelarna i IFK. När Micke kommer hem har de det lika tungt, och båda killarna tjurar. Med tiden vänjer sig Johan vid motståndet och spelar regelbundet i det nya laget. Micke hoppar in då och då, och blir surare och surare. Nu blir de båda uttagna till ett landslagsläger. I den avgörande kvalturneringen för U17-VM spelar båda i landslaget.

Vänskapen mellan Micke och Johan, och vad som händer när de "byter plats" som "nummer ett" och "nummer två" i laget, har en central plats. Micke förlorar det lilla övertag han haft gentemot Johan och tar delvis ut sina besvikelser mot kamraten. Mickes pappa, Johnny, tar Johans parti och Micke känner sig dubbelt sviken. Micke har bestämt sig för att göra åtminstone ett mål varannan match i det nya laget, men blir helt låst. Johan har inga resultatmål. Han är bara inställd på att prestera, och jämför med sig själv.

Det här är fortsättningen på "Proffsdrömmar", en fotbollsserie av redaktören för tidskriften "Offside", Mattias Göransson.

Verteller(s):

Soort:

Deel:

2

Tijd luisterboek:

3 uur 58min

Pagina's e-book:

118

Talen:

Zweeds

Gepubliceerd:

21/9/2007

Uitgever luisterboek:

Bonnier Audio

ISBN luisterboek:

9789173480550

Uitgever e-book:

Bonnier Carlsen

ISBN e-book:

9789143501339