Missä on testamentti

Missä on testamentti

Beschrijving van het boek

Yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivistä kiperimmän tapauksensa edessä.

”Nero Wolfesta kertovan mysteerin lukeminen on aina yhtä palkitsevaa. Mies on luovinut tiensä osaksi kansanperinnettä.” – The New York Times Book Review

Aluksi kaikki vaikutti olevan kunnossa. Edesmennyt Noel Hawthorne oli eksentrinen hahmo, eikä ollut mahdoton ajatus, että hän olisi jättänyt omaisuutensa vaimon sijaan rakastajattarelleen – ja kolmelle sisarelleen ainoastaan omenan, persikan ja päärynän.

Sisaret pyytävät kuitenkin pettämättömästä vainustaan tunnettua yksityisetsivää Nero Wolfea tutustumaan tapaukseen. Testamenttijupakat eivät ole koskaan miellyttäneet Wolfea, ja tämä juttu tuntuu tavallistakin likaisemmalta. Pian etsivälle on päivänselvää, että vainaja murhattiin. Murhan ratkaistakseen Wolfen on laitettava kaikki likoon.

Äänikirja on alun perin ilmestynyt 1994.

Rex Stout (1886–1975) oli amerikkalainen rikoskirjailija ja etsivä Nero Wolfen luoja. Stoutin mysteerit ovat viihdyttäneet miljoonia nojatuolietsiviä kautta maailman vuodesta 1934 lähtien, jolloin ensimmäinen Nero Wolfe -kirja ilmestyi. Stout tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista amerikkalaisdekkaristeista, ja hänet palkittiin mysteereistään Grand Master -elämäntyöpalkinnolla vuonna 1959.

Nero Wolfe, yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivistä, on ”mahtaileva eksentrikko ja ihmisiä karsastava kulinaristi, jonka tärkein ominaisuus rikosten ratkaisemisessa on veitsenterävä äly” (Helsingin Sanomat).