Nero Wolfen viimeinen juttu

Nero Wolfen viimeinen juttu

Beschrijving van het boek

Maailmanluokan etsivä sietokykynsä äärirajoilla.

”Vanhalla kunnon ammattilaisella on edelleen hienostunut ote.” – Kirkus reviews

Nero Wolfe on nautiskelemassa illallista lempiravintolassaan, kun räjähtää. Pommi surmaa yhden tarjoilijoista, ja ensijärkytyksestä selvittyään Wolfe kiehuu raivosta. Ensimmäistä kertaa elämässään sanattomaksi jäänyt Wolfe on valmis työskentelemään ilman palkkiota ja viettämään vaikka yön sellissä, kunhan hän saa syyllisen selville. Etsiväneron sietokykyä ei ole koskaan ennen koeteltu niin kuin nyt. Ennättääkö Nero Wolfe ratkaista viimeisen juttunsa ennen kuin se vie häneltä hengen?

Rex Stout (1886–1975) oli amerikkalainen rikoskirjailija ja etsivä Nero Wolfen luoja. Stoutin mysteerit ovat viihdyttäneet miljoonia nojatuolietsiviä kautta maailman vuodesta 1934 lähtien, jolloin ensimmäinen Nero Wolfe -kirja ilmestyi. Stout tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista amerikkalaisdekkaristeista, ja hänet palkittiin mysteereistään Grand Master -elämäntyöpalkinnolla vuonna 1959.

Nero Wolfe, yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivähahmoista, on ”mahtaileva eksentrikko ja ihmisiä karsastava kulinaristi, jonka tärkein ominaisuus rikosten ratkaisemisessa on veitsenterävä äly” (Helsingin Sanomat).