Nousukas

Nousukas

Beschrijving van het boek

Kun kuvernöörin entinen sisäpiika menee naimisiin hyväpalkkaisen merimies Toivosen kanssa, hän laittaa uuden kotinsa luodon hienoimmaksi. Tästä lähtien hänet tunnetaan Toivoskana. Pariskunnan ainoa lapsi Maiju on Toivoskan silmäterä, ja tyttö kasvaa kuin lasikuvussa. Hänestä kehittyy ujo, arka ja haaveileva tyttö, joka saa seurustella vain kukkien, korujen, auringonsäteiden ja lumivalkoisten pöytäliinojen kanssa. Myöhemmin Toivoska ajaa pois kaikki Maijun kosijat, sillä hänen tytölleen kelpaa vain menestynyt mies; vähintään alaperämies, mutta mielellään kapteeni.

Äiti ei kuitenkaan voi päättää kaikesta Maijun elämässä. Eräänä päivänä heidän ovelleen ilmestyy poikkeuksellisen komea mies, likaisella konepajalla työskentelevä Pertti Hagert – eikä mikään ole Toivoskan ja Maijun elämässä enää entisellään.

K. A. Järvi (1869–1942) oli suomalainen kirjailija. Hän oli ammatiltaan kansakoulunopettaja. Järven teokset kuvaavat erityisesti suomalaisen köyhälistön elämää. Monet niistä sijoittuvat maaseudulle. Järven tunnettuja teoksia ovat muun muassa "Loinen" sekä "Akilles".

Auteur.K. A. Järvi

E-book

Fins