Ovikello soi

Ovikello soi

Beschrijving van het boek

Etsivänero Wolfe uransa arkaluontoisimman tehtävän edessä.

”Millainen haaste, millainen vastustaja! Millainen kirja! […] Lue tämä.” – Kirkus reviews

Upporikas miljonäärin leski istahtaa Nero Wolfen toimiston punaiseen nahkanojatuoliin ja pyytää apua. Hänen asiansa on niin arkaluontoinen ja vaativa, että Nero Wolfen tekisi mieli kieltäytyä. Wolfe tietää kuitenkin, ettei maailmassa ole häntä nerokkaampaa etsivää, ja uskoo olevansa leskirouvan ainoa toivo. Nero Wolfe tarttuu haasteeseen – ja on pian vastakkain koko uransa vastenmielisimmän ja todennäköisesti vaarallisimman vastustajan kanssa.

Äänikirja on ilmestynyt 1988.

Rex Stout (1886–1975) oli amerikkalainen rikoskirjailija ja lukijoiden rakastaman etsivä Nero Wolfen luoja. Stoutin mysteerit ovat viihdyttäneet miljoonia nojatuolietsiviä kautta maailman vuodesta 1934 lähtien, jolloin ensimmäinen Nero Wolfe -kirja ilmestyi. Stout tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista amerikkalaisdekkaristeista, ja hänet palkittiin mysteereistään Grand Master -elämäntyöpalkinnolla vuonna 1959.

Nero Wolfe, yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivistä, on ”mahtaileva eksentrikko ja ihmisiä karsastava kulinaristi, jonka tärkein ominaisuus rikosten ratkaisemisessa on veitsenterävä äly” (Helsingin Sanomat).