Som floder mod havet

Som floder mod havet

Beschrijving van het boek

"Han gik frem til hende og strøg en hånd ømt over hendes hår. Hun lod ham gøre det, mens der spillede et lille smil omkring hendes mund. Han lod hånden gå søgende nedad hendes runde, bløde skuldre og ned mod hendes bryst. Så greb hun fat i hans hånd og løftede den op over natkjolekanten, slap den og sagde:

- Nu skal du ikke spille ung, Bengt. Det klæder dig ikke. Du ved, at jeg ikke har lyst til den slags ting. Husk, at jeg har født dig seks børn.
Hans ansigt blev flammerødt, og han stod og var flov som en skoledreng, der lige var taget i et eller andet tyveri."

"Som floder mod havet" handler om en stor købmandsfamilie, og hvordan det kan gå menneskene, når de følger deres drifter og tilbøjeligheder uden at indrette sig efter de moralske og etiske love, der må være, for at et samfund kan bestå. Bogen følger de enkelte familiemedlemmers liv og tegner samtidig et skarpt billede af deres komplicerede indbyrdes forhold, der ikke blot er præget af kærlighed og sammenhold, men også af kampen om at tage sig bedre ud end de andre og at få opfyldt sine egne ønsker, selv hvis det er på bekostning af de andres.

Bogen udkom første gang i 1944.

Nils Nilsson (1897-1980) var en svensk-dansk forfatter, der skrev på dansk. Som ung arbejdede han i en svensk kulmine, men i 1918 flyttede han til København og købte en cigarbutik på Vesterbro. Han debuterede som forfatter i 1931 med romanen "Mellem mørke mure", der handler om arbejdsløsheden i København i 1920’erne og starten af 1930’erne. Bogen blev fulgt op af en lang række romaner om arbejderklassens vilkår i samtiden. Nils Nilssons forfatterskab blev belønnet med flere legater herunder Sophus Michaëlis’ Legat og Herman Bangs Mindelegat.

Auteur.Nils Nilsson

E-book

Deens