Stavnsbånd

Stavnsbånd

Beschrijving van het boek

"’Fejlen er, at I har haft det for godt altid; havde du døjet noget ondt, skulle du nok skønne på.’
’Ja, det kan jo godt være, mor. Men nu er jeg engang et gammelfødt, blodfattigt, elendigt konferensrådsbarn. Hvordan i alverden skal man kunne være frisk og livsglad, når man er det saftløse skud af en gammel by- og bogslægt?’"

Henrik fordriver tiden med at læse historie uden rigtig at tage studiet særligt alvorligt. I det hele taget tager den unge mand ikke livet seriøst, til trods for at hans mor og søster slider og slæber for, at han skal have det godt. En dag får hans milde og eftergivende mor imidlertid nok: Hun kræver, at Henrik tager ansvar for sit eget liv og udnytter de muligheder, han er så heldig at være givet. Spørgsmålet er bare hvordan.

"Stavnsbånd" er en psykologisk roman om en mand, hvis ligegyldighed over for sit eget liv og verden omkring sig gør ham apatisk og uduelig. Den udkom første gang i 1888.

Valdemar Vedel (1865-1942) var dansk forfatter og litteraturhistoriker. Han har skrevet en lang række bøger om kultur og litteratur i renæssancen, barokken og guldalderen samt flere værker om enkeltpersoner heriblandt Dante, Holger Drachmann og Molière.

Auteur.Valdemar Vedel

E-book

Deens