Adventskalender för nyskilda
Verwacht luisterboek
19/11/2024

Adventskalender för nyskilda

Beschrijving van het boek

I alla år så har Elise sett till att familjen haft en fantastisk jul. Hon har gjort en speciell julkalender till sina barn, varje dag finns en lapp med något juligt de ska göra tillsammans: baka pepparkakor, läsa en julsaga, pynta huset osv. Hon lagar julmat i dagarna tre och väljer de allra bästa julklapparna till alla. Vad hon själv önskat sig av firandet har hon egentligen aldrig reflekterat över. Så länge alla andra varit nöjda har julen alltid varit perfekt. Men nu är allt förstört. Oscar, Elises man, har begärt skilsmässa och hon och barnen har flyttat till en liten lägenhet i stället för den fantastiska villan de tidigare bodde i.
Till råga på allt så kräver Oscar att få ha barnen på julafton, tillsammans med sin nya sambo. Hela Elises identitet är i gungning, ska hon dessutom fira jul ensam?
Men på ett besök hos sin terapeut så får Elise en egen julkalender. Och där står saker som:
Lucka 1 - Gör något du verkligen vill.
Lucka 2 - Var det svårt? Idag får du en andra chans. Se Lucka 1.
och andra peppande, tröstande, stärkande saker som faktiskt hjälper Elise både att överleva den första julen utanför kärnfamiljen och att komma till en och annan insikt om sig själv.

Linn Maria Wågbergs fjärde bok är en varm och rolig roman om att hitta sig själv efter krisen - och om att resan mot att veta vad man innerst inne vill och önskar sig kan gå via en hemlighetsfull adventskalender för nyskilda.

Zweeds