Afgeschoven kinderen

Afgeschoven kinderen

Beschrijving van het boek

Tomaso van tien is een gewelddadige jongen die getuige was van de moord op zijn vader door zijn stiefmoeder en vervolgens opgesloten zat bij verschillende pleeggezinnen. Claudia is een verlegen twaalfjarig meisje dat zwanger is. Lori, zeven, liep hersenletsel op toen haar ouders haar mishandelden, en ze schaamt zich dat ze niet kan leren lezen. Boothe is een autistische zevenjarige jongen die alleen het weerbericht en fragmenten kan herhalen van wat anderen tegen hem zeggen. Samen vormen de vier kinderen de speciale klas van Torey Hayden.

Afgeschoven kinderen is het boeiende verhaal van Torey Hayden over haar werk met deze kinderen, die een schijnbaar uitzichtloze toekomst hadden. Het is een liefdevol verhaal over hoe deze kinderen alle verwachtingen overtreffen en bijna een familie vormen.

Bestsellerauteur Torey Hayden is opvoedkundig psychologe en therapeute. Zij gaf jarenlang les aan kinderen in het speciale onderwijs. Torey Hayden woont en schrijft in Noord-Wales. Hayden schreef een aantal non-fictie boeken over haar ervaringen met de behandeling van onder meer autistische kinderen en kinderen die lijden aan selectief mutisme. Haar boeken zijn inmiddels klassiekers en in vele talen vertaald.

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over Afgeschoven kinderen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen