Boekomslag van Dit gebeurt alleen in films - Mijn gevecht nadat mijn vader mijn moeder vermoordde

Dit gebeurt alleen in films - Mijn gevecht nadat mijn vader mijn moeder vermoordde

Beschrijving van het boek

‘Sanneke, we hebben je moeder gevonden …’

Ik bevries, terwijl hij een korte pauze neemt en zijn zin afmaakt.

‘… in de kofferbak van je vader, die is aangehouden op de snelweg naar Duitsland.’

In 2006 is Marga Langendoen twee maanden lang vermist, voordat blijkt dat ze is omgebracht door haar echtgenoot. Heel Nederland is in de ban van wat ineens ‘de Udense Kofferbakmoord’ heet.

Iedereen lijkt zich te storten op dochter Sanneke (21), kind van zowel de dader als het slachtoffer. Maar die heeft wel wat anders aan haar hoofd dan uithuilen in de media: ze is in éen klap beide ouders kwijt, moet duizend praktische zaken regelen en vooral proberen overeind te blijven en door te gaan met haar eigen leven.

Na zeventien jaar vertelt Sanneke in dit boek voor het eerst openlijk en tot in detail over de bizarre maanden van de vermissing, de rechtszaken daarna en haar eigen leven zoals ze dat weer opbouwde, zonder moeder en met een vader in de gevangenis. Bij alle obstakels die ze tegenkomt, houdt Sannekes levensfilosofie haar op de been: je hebt altijd een keuze.

'Dit gebeurt alleen in films' is het verhaal van een jonge vrouw die vecht om te bewijzen dat ze veel méér is dan het dubbele slachtoffer van een ongelooflijke misdaad. Een verhaal dat soms gruwelijk, soms aangrijpend en soms gek genoeg zelfs grappig is.