Djävulens ryttare
Verwacht luisterboek
22/7/2024

Djävulens ryttare

Beschrijving van het boek

Dramatisk och actionfylld roman om Harald Hårdrådes resa mot Konstantinopel.

Serien om Den sista vikingakungen är baserad på verkliga händelser i Harald Hårdrådes liv. Djävulens ryttare är den andra delen i serien och en fristående fortsättning till Krigets lärling.

Efter slaget i Stiklestad år 1030 befinner sig unge Harald i exil hos den ryske storfursten Jaroslav i Holmgård. Här utkämpas ett krig mot inkräktare från det mäktiga riket Vendland. När Harald leder Jaroslavs styrkor bidrar han till segern för storfursten – och skaffar sig samtidigt en ärkefiende: venderkrigaren Pritbor.

I löfte mot gifte med Jaroslavs yngsta dotter reser Harald iväg för att vinna mer makt och rikedom åt den ryske storfursten. Men på vägen mot Konstantinopel blir Harald överfallen av Pritbor. Förföljd förlorar han sin häst och tas tillfånga.

I fångenskapen lär han känna hästfolket khazarerna och mästarinnan Kitai, som lär honom att bli en djävulens ryttare. I takt med att farorna hopar sig från flera håll börjar en ny dröm om Konstantinopel att väckas i Harald. Att använda sina nyvunna kunskaper och genomgå de prövningar som krävs för att bli en nordisk legosoldat i kejsarens armé.

Zweeds