Drengen med vindsålerne
  
Share this book    
En dag pakker Bobs far et par kufferter og forlader familien uden nærmere forklaring. Med ét er alting forandret. Farens fravær og morens afmægtige måde at forholde sig til det hele på, bliver begyndelsen på en rodløs og sørgmodig opvækst for Bob. Han lærer allerede i de tidlige ungdomsår at dulme sin længsel efter kærlighed og skuffelsen over de voksnes manglende ansvarlighed med sex, rusmidler og afstumpet vold. Men som en modvægt til forfaldet, fornemmer Bob også indimellem en svævende kvalitet i sig selv. Han har en iboende kraft, der kan trække ham op, når omgivelserne spænder ben og får ham til at falde.

Informations litteraturanmelder Erik Skyum-Nielsen har sammenlignet Claus Bergs debutroman med Rifbjergs "Den kroniske uskyld" og kalder den for et "hudløst direkte portræt af en desperat ung senfirser-mand".

Claus Berg (1972-2005) var en dansk forfatter, der nåede at udgive to anmelderroste bøger i sit korte liv. Han debuterede i 1997 med novellesamlingen "Mens vi venter på våren", og allerede året efter udkom romanen "Drengen med vindsålerne".
Show more