Et eneste grønt blad

Et eneste grønt blad

Beschrijving van het boek

"I begyndelsen holdt pigerne og drengene sig selvfølgelig skarpt adskilt. Vi var elleve år, og Abbey og jeg nærede ikke det mindste ønske om at have noget med drengene at gøre. Jeg syntes, at Zoot var spøjs, og at David var sød (han var hverken grov eller snavset). Men vi ville aldrig drømme om at gå i byen med dem eller invitere dem hjem til te."

Robyn og Abbey bliver veninder helt fra første skoledag, og da de har set Zoot og David an et stykke tid, bliver de alle fire bedste venner. Den lille firkløver virker næsten ubrydelig, indtil David en dag får leukæmi. Kan venskabet klare en så alvorlig sygdom, som risikerer at tage livet af David? Vil de tre venner støtte op om ham, når han har allermest brug for det?

"Et eneste grønt blad" er en fin ungdomsroman om venskab og om at blive voksen. Bogen udkom første gang i 1988.

Jean Ure (f. 1943) er en engelsk børnebogsforfatter, der har udgivet over 170 bøger til børn og unge i forskellige aldersgrupper. Hun debuterede som forfatter i 1960, da hun kun var 16 år gammel, og hendes bøger er blevet meget populære i store dele af verden. Flere af Jean Ures bøger er oversat til dansk.