Glædens hemmelighed
  
Share this book    
”Glædens hemmelighed” er historien om Tashi, en afrikansk kvinde, der også optræder i to af Alice Walkers tidligere bøger, ”Farven lilla” og ”Åndetemplet”. Som ung kvinde vælger hun at følge traditionen og lade sig omskære, som det er almindeligt i visse afrikanske lande.
Hele resten af sit liv bruger Tashi på at komme overens med resultatet af den beslutning. Hun bliver behandlet i psykoterapi, bl.a. af C.G. Jung, men det er først, da hun får en uventet forbundsfælle, at hun for alvor begynder at finde tilbage til sig selv.
Den amerikanske forfatter og aktivist Alice Walker (f. 1944) er født i sydstaten Georgia og har blandt andet arbejdet som medredaktør af magasinet ”Ms” og af det afroamerikanske tidsskrift ”Freedomways”. I 1982 vandt hun en Pulitzer Prize og National Book Award for sin mest kendte roman ”Farven lilla”. Alice Walkers bøger er blevet solgt i store oplag verden over, og hun er bredt anerkendt for sit virke i kampen for afroamerikaneres rettigheder.
”Dette er en bemærkelsesværdig roman. Det er lykkedes Alice Walker at skrive en stærk roman om et brutalt emne, og hun har gjort den både skræmmende og læseværdig, vred og varmhjertet, politisk og menneskelig. En sjældenhed.”
– Newsweek
Show more