Het huis
Verwacht luisterboek
29/5/2024

Het huis

Beschrijving van het boek

In Het huis, het derde deel in de populaire Blackwater-serie van Michael McDowell, is het 1929. In het dorpje Perdido wordt de familie Caskey langzaam maar zeker verscheurd door de koude oorlog tussen de ijskoude Mary-Love en de in nevelen gehulde Elinor Dammert. Zelfs de kleinkinderen worden gedwongen een kant te kiezen. De onverwachte komst van een kwaadwillende ex naar Perdido zorgt voor een kort staakt-het-vuren: hem staat een wel heel gruwelijk lot te wachten.

Het uiterst spannende derde deel in McDowells saga gaat over nalatenschap. Over de verdeling van familiejuwelen, over de invloed van de volwassenen op hun (klein)kinderen, en over de erfenis van geweld. Want wanneer Mary- Love ziek wordt en ze in het bed in de voorkamer ligt, schijnt er opeens een onaards licht onder de kastdeur door, en lijken geesten uit haar verleden wel heel dichtbij...

De Blackwater-serie van Michael McDowell is een tijdloze en spannende familiesaga die het unieke Southern gothic horrorgenre op fenomenale wijze in Nederland introduceert.