Johanne Luise Heiberg og Andreas Frederik Krieger. En samling breve 1860-1864 (bind 1)
  
Share this book    
En samling breve i to bind mellem to af guldalderens store skikkelser skuespillerinden Johanne Luise Heiberg (1812-90) og den national liberale politiker og minister Andreas Frederik Krieger (1817-93).
Da Johanne Luise Heiberg blev enke i 1860 indtog Kriger på mange måder hendes nu afdøde mands plads som fast støtte og rådgiver. De udviklede et nært og fortroligt venskab, der varede indtil Johanne Luise Heibergs død i 1890.
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Johanne Luise Heiberg (1812-1890) var en dansk skuespillerinde, dramatiker og forfatter. Hun voksede op under fattige kår i datidens København, men formåede at stige til tops i den danske kulturelite og var fra 1826 – 64 den mest benyttede skuespillerinde på Det Kgl. Teater. Siden arbejde hun som sceneinstruktør og skribent. Særligt produktionen af breve har fundet deres vej til eftertiden. Johanne Luise Heiberg var en feteret skuespillerinde og nogle af romantikkens største forfattere og digtere skrev stykker med henblik på hende i hovedrollen. Blandt andet kan nævnes Johan Ludvig Heiberg, Adam Oehlenschläger, H. C. Anders og Henrik Hertz. Men Johanne Luise Heiberg gik ikke af vejen for selv at skrive en række vaudeviller og lystspil, der blev voldsomt populære hos publikum.
Show more