Kummallisen nyytin salaisuus

Kummallisen nyytin salaisuus

Beschrijving van het boek

Viisi Etsivää ja Vainukoira taas vauhdissa!

Enid Blytonin Salaisuus-sarja on viihdyttänyt nuoria lukijoita jo vuosikymmeniä. Nyt suosittu sarja julkaistaan vihdoin uudelleen ääni- ja e-kirjoina.

Loma on jo lopuillaan, kun Pulla, Bes, Riki, Kris ja Larry vihdoin parantuvat flunssasta ja saavat voimansa takaisin. Silloin alkaa tapahtua kummia: näkymättömät kissat, kanat ja lehmät ääntelevät, ja vaikertava ääni kyselee tätikultaansa. Kummitteleeko Peterwoodin kylässä vai mistä oikein on kyse?

Samaan aikaan Fellows-nimisen miehen taloon murtaudutaan ja se myllerretään läpikotaisin. Kun vielä naapurin Ekkukin kertoo, mitä näki öisellä pöllöretkellään, Viisi Etsivää ja Vainukoira tietävät törmänneensä hyvin outoon salaisuuteen.

Salapoliisitoimisto Viisi Etsivää ja Vainukoira on aina ensimmäisenä ratkaisemassa salaisuuksia ja etsimässä johtolankoja, kun Peterwoodin kylässä tapahtuu kummia. Toimiston nokkelat salapoliisit Larry, Riki, Bes, Kris, Pulla ja Nono-koira penkovat tapauksia, ja konstaapeli Goon tekee kaikkensa päästäkseen eroon lapsista, jotka pistävät nenänsä joka paikkaan!

Enid Blyton (1897–1968) oli yksi 1900-luvun luetuimmista ja menestyneimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista ja UNESCOn laatiman listauksen mukaan maailman kaikkien aikojen käännetyin lastenkirjailija. Hänen valtava tuotantonsa käsittää yli 800 teosta, joista Suomessa ovat tunnetuimpia Viisikko-, Seikkailu-, SOS-, Salaisuus- ja Arvoitus-sarjat.